De IK-doos

Beste ouders,

Ieder schooljaar houden de kinderen van groep 5/6 aan het begin van het schooljaar hun Ik-doos-spreekbeurt. De eerste spreekbeurt is gehouden door meester Harrie op maandag 29 oktober. Het houden van de 'ik-doos-spreekbeurt' is bedoeld als voorbereiding op het houden van boekenspreekbeurten en reguliere spreekbeurten later dit schooljaar.
 
De dag voordat uw kind aan de beurt is krijgt het een mooie doos mee naar huis.
Spullen voor deze spreekbeurt kunnen uiteraard al eerder worden verzameld en u kunt met uw kind voorbereiden wat hij/zij bij de spullen en foto's allemaal kan vertellen.
In de doos moeten ongeveer 5-7 artikelen worden gestopt die op de een of andere manier iets over uw kind vertellen. U kunt denken aan een tennisbal als uw kind aan tennis doet of een (onderdeel van) een muziekinstrument dat uw kind bespeelt. Ook kunnen er maximaal 3 foto's worden ingedaan.
 
In de klas is het dan de bedoeling dat uw kind eerst wat algemene informatie over zichzelf vertelt. Bijvoorbeeld hoe oud hij/zij is, hoe het gezin er uitziet, waar hij/zij woont. Wat de ouders voor werk doen. Broers/zusjes. Andere familie/vrienden/kennissen.
De artikelen in de doos worden ook één voor één uit de doos gehaald en ondersteunen dit verhaal. Daarna mogen de kinderen uit de groep nog enkele vragen aan uw kind stellen. Zo leren wij uw kind wat beter kennen en uw kind ervaart op een veilige en persoonlijke manier hoe het voelt om voor een groep te spreken. Op die manier trachten we iets van spanning weg te nemen voor de vervolgactiviteiten.

Ik hoop dat u uw kind bij het voorbereiden van deze eerste spreekbeurt wilt ondersteunen.
Mochten er vragen zijn, loop dan even binnen. Ik sta u graag  te woord.
 
Met vriendelijke groet,

Harrie Peeters


Schema IK-DOOS 2018-2019