Groep 7/8
Welkom op de pagina van groep 7/8
Onze groep bestaat dit jaar uit 33 leerlingen
Leerkrachten: 
Juf Linda en Juf Helga 


We zijn begonnen ! 
Deze week hebben we een fijne start gemaakt van dit nieuwe schooljaar, samen met 33 leerlingen. We wensen iedereen een heel fijn, gezond, plezierig en leerzaam schooljaar toe.
Wij hebben er zin in!
Ook wensen wij Noëlle veel plezier in onze klas.

Huiswerk 
Tot de herfstvakantie hebben de leerlingen als huiswerk NB XL.  De kinderen loggen thuis in op de computer en maken daar andere tekstsoorten en woorden. Dit krijgen ze op dinsdag op als huiswerk en moet de dinsdag erna voor 8.30 afzijn.  
Ze maken dus pas de les nadat we er in de klas over hebben gehad. 
Na de herfstvakantie beginnen we met huiswerk op maat

 Agenda
Het is fijn als de leerlingen van groep 7/8 elke dag hun agenda mee naar school en aan het eind van de dag weer mee naar huis nemen. In de klas hebben we ook een klassenagenda. Hier staat alle belangrijke informatie van dit schooljaar in. Ook schrijven de leerlingen hier hun afspraken van bijv. de orthodontist in. Meer hierover en andere informatie wordt dinsdag 28 augustus om 20.30 uur vertelt tijdens de ouderavond van groep 7/8. 

 
Kamp 
Op woensdag 19 september tot en met vrijdag 21 september gaan we op teambuildingskamp. We gaan elkaar dan nog beter leren kennen. Waar we naar toe gaan en wat het thema is houden we nog even geheim. 

Kamp

Groep 7/8 is na een hele leuke en gezellige kampweek weer terug op school. De sfeer was goed, de activiteiten waren leuk en alles is verder prima verlopen. Alles stond alles in het teken van 'Wie is de Mol?'. In de molboekjes werd dan ook druk geschreven en verdachten werden in de gaten gehouden. Uiteindelijk bleven er drie leerlingen over, waaronder de MOL. Jens bleek de MOL te zijn en Sybren had dit goed en was de winnaar. Gedurende dit spel hebben we gezwommen, zeskamp, smokkelspel en nog veel meer gedaan. Als afsluiting hadden we vrijdag een survivalactiviteit.

IPC

Tot aan de herfstvakantie werken de leerlingen aan het vak muziek.
Wat willen de leerlingen leren over muziek?
De komende tijd gaan ze hier meer over leren. 

 

Toets Engels
Op 7 december 2018 hebben de leerlingen een toets van Engels. 

 

AVG wet 
Wegens de AVG wet mogen de leerlingen geen USB stick meer meenemen naar school. De Powerpoint kan dan naar ons worden gestuurd via ouderportaal. 

 

Voorstelling Rhytmix
Op donderdag 22 november zijn we met groep 7/8 naar een voorstelling van Rhytmix geweest. Laura heeft hier een stukje over geschreven:

Op donderdag 22 november 2018 zijn wij groep 7/8 naar Rhytmix geweest. Wat is Rhytmix? Rhytmix is een clubje van 4 vier personen en ze spelen verschillende stukken en ze deden een quiz tussendoor terwijl het orkest speelde. Wij groep 7/8 zijn er met de bus heen geweest. Het was in een heel groot theater en het was super leuk. Van tevoren moesten we een paar bodypercussies aanleren. Wat is bodypercussie? Bodypercussie is een soort kort dansje met je handen en je lichaam, je kan dan klappen en stappen of tegelijk. Je kan het ook zelf verzinnen. Wij moesten dat toen aanleren,het was best pittig maar het lukte ons samen als een groep. We moesten die bodypercussie tijdens het optreden doen. De man die daar aan mee deed gaf wel duidelijk aan wanneer we moesten beginnen met de bodypercussie. Er waren verschillende scholen en iedere school had zijn eigen plekje in het theater. Wat we ook moesten aanleren was een liedje 'Uptown Funk. We mochten meezingen tijdens het optreden. En er waren erg veel instrument zoals: trompet, cello, viool, dwarsfluit en een triangel en nog veel meer instrumenten. Toen gingen we weer met de bus naar de Rips en gingen toen naar ons eigen huis toe.

Voorleeswedstrijd
In februari is er de voorleeswedstrijd. De leerlingen konden zich daarvoor opgeven. Vrijdag hebben we in de klas voorleesrondes. 

IPC 
Het nieuwe thema van IPC is Nederlad Waterland. We gaan het hebben over polders, dijken, deltawerken enz. De leerlingen kunnen er vast nog meer over vertellen. 

Voorleeskampioen
Anouk, Teun en Laura hadden in de klas als beste gelezen en mochten voor de school voorlezen. Uiteindelijk is Laura als winnaar gekozen. Op dinsdag 22 januari gaan we met de klas haar aanmoedigen tijdens de voorleeswedstrijd in de Eendracht.

Jumbo sparen
Onze school heeft een mooi bedrag opgehaald. Bedankt allemaal !!