Groep 5/6

Welkom op de pagina van groep 5/6
Dit schooljaar bestaat onze groep uit 28 leerlingen

leerkrachten:
Meester Harrie (ma,di,woe,vr)

Juf Melissa (do)

Gezocht! Oude brillen!

Voor de I.P.C.-les van aankomende maandag 3 december zijn we op zoek naar oude brillen die we zouden mogen gebruiken.
We willen in deze les kinderen in de gymzaal laten ervaren hoe het is om in een ruimte te bewegen wanneer je minder goed ziet.
Binnen het thema Jong en Oud past dit bij het ervaren, hoe het is wanneer je ouder wordt, en je ogen achteruit gaan.
Brillen van elke sterkte zijn welkom.

Heeft u dus nog een oude bril thuisliggen die wij voor deze les zouden mogen gebruiken?
Geef hem dan gerust mee naar school (wanneer mogelijk voorzien van naam).
De brillen kunnen ingeleverd worden bij meester Harrie.


Het nieuws van 29 oktober 2018

Vandaag is er door "meneer Kees" een start gemaakt met het nieuwe I.P.C.-thema in groep 5/6
Het thema is dit keer: Jong en Oud.
"Meneer Kees" kwam als oude heer op bezoek in groep 5/6 om aan alle kinderen te vertellen over de school in De Rips van vroeger.
Ook had hij een fotoalbum bij zich met foto's van de vroegere Heilig-Hartschool en van de kinderen uit groep 5/6 toen zij zelf nog kleuters waren.
Daarna liet hij andere foto's zien van kinderen "die hij nog van vroeger kende".
Tot grote verrassing van de kinderen bleken dit toevallig allemaal foto's te zijn van hun eigen ouders, toen zij nog kind waren.

Vanuit deze enthousiaste start wordt tot aan de kerstvakantie gewerkt aan het thema: Jong en oud.
De informatiebrief voor ouders, waarin we beschrijven aan welke doelen we de komende periode gaan werken, volgt binnenkort.

Het nieuws van 19 september 2018

Aansluitend op ons I.P.C.-thema: Hoe leren wij? werd er vanmorgen een presentatie gegeven aan onze groep door Arthur Gerrits en Willem de Wit van het bedrijf Fransen-Gerrits. De kinderen hadden aansluitend op ons thema heel veel vragen opgesteld waarbij het bedrijf vanuit verschillende vakgebieden (Aardrijkskunde, Geschiedenis, Internationaal, I.C.T., Natuur, Mens en samenleving en Techniek) werd bekeken. Na de presentatie hebben de kinderen een rondleiding gekregen door de fabriek in 3 groepen.
Door deze rondleiding werden ook heel veel van de vragen die ze hadden beantwoord en kregen ze een goed beeld van Fransen-Gerrits en hoe het proces in de fabriek loopt van grondstof tot mengvoeder. De kinderen vonden alles erg interessant en hebben erg veel geleerd van de presentatie en de rondleidingen. We willen de hulpouders bedanken die op deze ochtend zijn meegegaan met de rondleidingen in het bedrijf en de mensen van Fransen-Gerrits willen we bedanken voor de gastvrijheid.  

 

Bekijk de fotoalbums van groep 5/6 voor meer foto's

Het nieuws van 18 september 2018

Vandaag hebben we in plaats van de gymles een tennisclinic gevolgd bij T.V.R. in De Rips.
Tennisleraar "Mees Kees" wist alle kinderen te enthousiasmeren voor allerlei oefeningen waarbij de kinderen met tennisballen en rackets op de tennisvelden van De Rips aan de slag konden.
Het was een erg leuke gymles. 

Het nieuws van 12 september 2018

Vanochtend hebben de kinderen van groep 5/6 de natuur in de omgeving van de school onderzocht onder begeleiding van de schoolgidsen van het I.V.N..
In de struiken bij de pionier en de kerk werden spinwebben bekeken.
De kinderen zijn op sporenonderzoek geweest op het terrein achter de school en met een microscoop werden mosjes bekeken die overal in de omgeving van De Rips te vinden zijn.
De kinderen kwamen er achter dat er eigenlijk ontzettend veel natuur in hun directe omgeving te ontdekken is.
We willen de ouders die deze ochtend mee hebben geholpen met het begeleiden van een groepje hartelijk bedanken. En de gidsen van het I.V.N. ook héél erg bedanken voor de duidelijke uitleg en het enthousiasme.